Vadå ”Glada Flickan”?…

Vadå ”Glada Flickan” ?….

Ja, vad menar jag med just det uttrycket: ”Glada Flickan”. Jo det är just den jag är, den där ”glad flickan”.

Hon ler alltid, skrattar sig fram och gör människorna i sin närhet glada, lyckan likasom sprudlar i hennes fotspår. Folk hon även nyss har träffat, kan snabbt påpeka att hon ska ta vara på sitt vackra naturliga leende. ”Naturliga leende” det gör kliar i kroppen när jag hör det, när jag läser det jag skrivit känner jag hur tårkanalerna fylls bakom ögonen. Men det är bara att svälja, skaka lite  på huvudet, bita ihop, bokstavligen och återgå till det man gjorde innan.

Hennes vänners vänner kan komma fram till henne och påpeka att deras dagar blir bättre efter de har träffat henne. Även om de har en dålig dag, så när dom ser, eller träffar henne, så blir dom glada. Det har hänt henne fler än en gång att bekanta berättar det för henne, glatt.

Om de bara visste…

Vissa frågar även henne, hur hon kan vara så glad hela tiden. Om hon svarar att hon inte är det, blir dom lite förvånade och inte tror det är sant.

Jo, även jag är en människa…

Andra, lite närmare vänner, kan liksom bli upprörda och förvånade när hon liksom inte är glad. Om hon är lite grinig en dag, vad gör det? Det kan väl alla vara någon dag? Fast det går ju inte, för glada flickan förväntas ju att vara just glad. Får inte hon ha en dålig dag någon gång, precis som Ni andra har ibland? Världen hennes behöver inte vara katastrofal för att hennes läppar inte ler lika mycket under ett par timmar. Ni behöver inte fråga ut henne. Man kan faktiskt vakna på fel sida, det händer alla.

Även om nu så inte är fallet när jag inte är glad, då kan jag må jag sämre än jag brukar. Eller så kanske jag bara vågar vara mig själv. Slappnar av och bara är. För det borde Jag ha rätt till, utan att bli utfrågad.

När hon säger till sina vänner att hon faktiskt inte är snäll, så protesterar dom högt. Då berättar hon att de borde fråga hennes närmaste, dom vet. Men de liksom fortsätter att insistera på att hon har fel och att de gärna hade bytt plats med mina närmsta. För att få vara i närheten av lyckospridaren mer frekvent.

Vad vet dom egentligen, verkligen, faktiskt?! Inte mycket. Så de borde inte ha mage att yttra sig. Men men, dock är väl de flesta personer likadana. Även jag. Vi har lättare att tro på det vi ser, hör, känner, osv med våra egna ögon.

Det här är ett smakprov på vem den ”glad flickan egentligen är. Eller vem hon tror sig vara? Eller vem hon blir.

Eller rättare sagt helt enkelt vem jag är och hur jag försöker komma underfund med mig själv.

POK MVH OSV
Glada flicka

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Vadå ”Glada Flickan”?…

 1. Its such as you read my thoughts! You appear to understand a lot about this,
  like you wrote the e book in it or something.

  I believe that you just could do with some p.c. to power
  the message house a little bit, however instead of that,
  that is magnificent blog. An excellent read.
  I’ll definitely be back.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>